En blå og hvit mønstrete frokostskål med granola, blåbær, melk og kokosflak, plassert på en hvit overflate.

5 måter å gjøre havregrøten mer næringsrik

Havregrøt er kjent som et sunt og mettende måltid, men visste du at du enkelt kan oppgradere den til et fullverdig måltid? Ved å tilsette noen få ekstra ingredienser kan du gjøre havregrøten enda mer næringsrik og velsmakende. Her er 5 smarte tips.  

1. Lag havregrøten på melk fremfor vann

Å lage havregrøt på melk i stedet for vann er et enkelt, men svært effektivt grep! 

Melk er ikke bare en god proteinkilde, men er også en viktig kilde til kalsium, som essensielt for benhelse, vitamin D, som mange nordmenn få i seg for lite av, samt en rekke B-vitaminer. Ved å lage havregrøten på melk, tilfører du ikke bare næringsstoffer, men det gir også en deilig, kremete konsistent og en rikere smak. 

2. Tilsett cottage cheese

Cottage cheese kan blandes inn i grøten eller brukes som topping. Akkurat som melk, bidrar cottage cheese med proteiner, kalsium og en rekke B-vitaminer. Å inkludere cottage cheese vil derfor gjøre havregrøten mer næringsrik. Det høye innholdet av proteiner i cottage cheese bil også bidra til en langvarig metthetsfølelse. 

3. Rør inn et egg

For et ekstra næringsrikt måltid, prøv å røre inn et egg mot slutten av koketiden. Egg er en utmerket proteinkilde og er proppfull av en rekke vitaminer og mineraler som vitamin A, vitamin D og jern. Dette enkle trikset er derfor en super måte å gjøre havregrøten mer næringsrik og mettende. I tillegg gir egg en myk og kremete tekstur som kan forbedre smaken på grøten. 

4. Topp med nøtter

Nøtter er en utmerket kilde til fiber, viktige mineraler som magnesium og sink, og sunne fettsyrer som er bra for hjertehelsen. Det anbefales å spise en neve usaltede nøtter daglig. Hvorfor ikke bruke de som topping på havregrøten? Du kan også bruke nøttemør som mandelsmør eller peanøttsmør for en kremete og deilig smak.  

5.Gjør grøten fargerik med frukt og bær

Det er endeløse muligheter når det gjelder topping på havregrøt, men frukt og bær vil ikke bare gi en frisk smak og naturlig sødme, men inneholder også en rekke vitaminer, mineraler og kostfiber. Her er det bare fantasien som setter grenser, man kan bruke banan, eple, blåbær eller bringebær for å nevne noen. Å inkludere frukt og bær er en enkel måte å øke næringsinnholdet og gjøre måltidet mer tilfredsstillende.