Mange har et anstrengt forhold til ordet «kaloririk» og assosierer det med vektoppgang og usunn mat. Men hva om vi endrer perspektiv?
Kaloririk mat=usunn mat?
Begrepet “supermat” brukes ofte for å beskrive matvarer som påstås å ha ekstraordinære helsefordeler. Men hvor supert er det egentlig?
Supermat - hvor supert er det egentlig?
Det er med god grunn at det anbefales å spise minst 5 porsjoner frukt og grønnsaker hver dag. Dette kan ha betydelig innvirkning på helsen din.
5 grunner til å spise “5 om dagen”
Havregrøt er kjent som et sunt og mettende måltid, men visste du at ved å tilsette noen få ekstra ingredienser kan du gjøre havregrøten mer næringsrik?
Gjør havregrøten mer næringsrik
Karbohydrater er en av kroppens viktigste energikilder. Vi kan skille mellom ulike typer karbohydrater.
Raske og langsomme karbohydrater
Karbohydrater og kroppsvekt
Det er en utbredt oppfatning at karbohydrater er synderen bak vektøkning. Men stemmer dette?
Jeg er sikkert ikke alene om å synes denne type videoer kan være fengende. Det er lett å bli fristet til å kopiere det andre gjør – men det er noen viktige ting det er lurt å ha i bakhodet.
Mine tanker om “what I eat in a day”
Du har kanskje hørt det mange ganger: “Spise hver 3. time for å holde forbrenningen i gang”.
Er dette sant?
Hvor ofte bør du spise?
Kostfiber er en essensiell del av et sunt kosthold, og spiller en avgjørende rolle for både fordøyelsen og den generelle helsen. Å øke fiberinntaket er enklere enn du tror.
5 måter å øke fiberinntaket
Helsemyndighetene anbefaler å begrense inntak av mettet fett til fordel for umettet fett. Her er 5 enkle og praktisk tips til hvordan du kan gjøre dette.
5 måter å redusere inntak av mettet fett
Karbohydrater er en av tre makronæringsstoffer sammen med protein og fett, og utgjør faktisk hovedkilden til energi for de aller fleste. Mange organer foretrekker karbohydrater som drivstoff.
Matmyter: Karbohydrater er usunt
Det er en vanlig oppfatning at kaloriinnholdet i en matvare eller matrett er en god indikator på hvor sunn maten er. Men dette stemmer ikke!
Matmyter: Lavt kaloriinnhold=sunt
Helsedirektoratets kostråd anbefaler at vi spiser 300-450 gram fisk i uken. I en travel hverdag kan det imidlertid være lett å glemme fisken. Mange lurer på hvordan de skal klare å innlemme mer fisk i kostholdet.
Tips til å spise mer fisk
Helsedirektoratet anbefaler å spise minst 5 porsjoner frukt, bær og grønnsaker hver dag. Mange lurer på hvordan de skal klare dette i en travel hverdag. Her er noen tips.
Hvordan spise mer grønnsaker?
Mange forbinder markeringen “lav på fett” og “lav på kalorier” med sunne produkter. Men stemmer dette? Svaret er nei; disse påstandene er ikke alltid korrekte.
Matmyter: Lavt fettinnhold=sunt
Banan har vært gjenstand for mye negativ omtale. Mange har hørt at banan er usunt på grunn av et høyt kalori- og sukkerinnhold. Men er dette virkelig tilfellet?
Matmyter: Banan er usunt
Det er mange grunner til å inkludere fisk i dine ukentlige måltider. Her er 5 gode grunner til å gjøre nettopp dette.
5 grunner til å spise mer fisk
Havregrøt er mye mer enn bare en enkel frokost. Det er en kraftpakke av næringsstoffer som gir deg et sunt og energirikt måltid.
5 grunner til å spise havregrøt
Kokosolje har i perioder vært veldig trendy. Men er kokosolje så fantastisk som det høres ut som?
Matmyter: Kokosolje
Det er en utbredt oppfatning at frokost er dagens viktigste måltid. Men er dette virkelig sant?
Matmyter: Frokost
BMI er et verktøy for å vurdere om man er undervektig, normalvektig, overvektig eller har fedme. Men hva forteller BMI om helsen din?
Hva betyr BMI for helsen din?
Høyt kolesterol gir ingen symptomer, men kan er likevel en risikofaktor for hjertesykdom. Hva skjer i kroppen når kolesterolet stiger, og hvordan kan det forebygges?
Hva er høyt kolesterol?
Et sunt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet er hjørnesteiner i behandlingen av høyt kolesterol.
Råd ved høyt kolesterol
Høyt kolesterol gir ingen symptomer, men kan er likevel en risikofaktor for hjertesykdom. Hva skjer i kroppen når kolesterolet stiger, og hvordan kan det forebygges?
Hva er høyt kolesterol?