En bolle med havregrøt pyntet med skiver av appelsin, kiwi, og cashewnøtter, omgitt av en halvspist appelsin, stjerneanis, og en skje med honning på en beige bakgrunn.

5 grunner til å spise havregrøt

Havregrøt er mye mer enn bare en enkel frokost. Den er en kraftpakke av næringsstoffer som gir deg et sunt og energirikt måltid. Kanskje du blir overrasket over hvor mange fordeler denne enkle retten faktisk har. Her er 5 gode grunner til å gjøre havregrøt til en del av ditt kosthold. 

1. Et næringsrikt og fiberrikt måltid

Havregryn er proppfull av næringsstoffer, inkludert viktige mineraler som jern, sink og magnesium, samt B-vitaminer som folat. Havre er også en fantastisk kilde til fiber, noe som er en fantastisk bidragsyter til en god fordøyelse og langvarig metthetsfølelse. 

2. Inneholder betaglukaner

Havre inneholder en spesiell type fiber kalt Betaglukaner. Denne type fiber kan virke kolesterolsenkende, og kan dermed bidra til bedre hjertehelse. Betaglukaner binder seg til kolesterolet i tarmen og fører noe av det ut av kroppen. I tillegg har betaglukaner en stabiliserende effekt på blodsukkeret ved å forsinke opptaket av maten i tarmen. Dette fører til mer stabilt blodsukker og en mer stabil metthetsfølelse. 

3. Gunstig for lommeboka

Havregrøt er en av de billigste og mest allsidige frokostene du kan lage. Med enkle ingredienser kan du lage en næringsrik frokost som ikke tømmer lommeboka. 

4. Perfekt base for et mer næringsrikt kosthold

Bare fantasien setter grenser for hva du kan inkludere i et havregrøt-måltid. Havregrøt inviterer til kreative kombinasjoner som for eksempel topping med friske bær, bananskiver, en neve usaltede nøtter eller en dæsj med yoghurt eller cottage cheese. På den måten får du en kraftpakke av vitaminer, mineraler og sunt fett, som gjør at du enkelt kan spise et mer variert kosthold.  

5. Et miljøvennlig valg

Visste du at havre er en av mest miljøvennlige kornsortene vi kan spise? Dette gjør havregryn til et bærekraftig valg.